Amit a QR-kódról tudni kell...Sok ügyfelünkben kérdésként merült fel, hogy mit kell tenniük az új postai előírással (QR-kóddal) kapcsolatban. A QR-kód megjelenése miatt 2014. augusztus 1-től megváltozott a sárga postai csekk kinézete. Bővebb információt a Posta honlapján találhatnak, mi ennek kivonatát az alábbiakban tesszük közzé.


Mikor nem kell QR-kódot nyomtatni a postai sárga csekkre?

A nem teljesen megszemélyesített sárga csekk esetén nincs lehetőség a QR-kód csekkre történő nyomtatására. A megszemélyesítési módok a Csekkek típusai  menüpont alatt tekinthetők meg.


Mikor kötelező a QR-kód feltüntetése a postai sárga csekken?

QR-kód a sárga csekken

2015. január 1-től kötelező a teljes megszemélyesítésű sárga csekkeken a QR-kód nyomtatása. Ha Ön olyan sárga csekket rendel cégünktől, amelyen minden adatot mi nyomtatunk a csekkre, azaz nem marad olyan rovat a csekken, melyet később lehet kitölteni, akkor mi automatikusan QR-kóddal látjuk el a csekket (TC=51, OC=31). Önnek ezzel kapcsolatban semmi további teendője nincs.

Bármilyen további kérdése merül fel a QR-kód sárga csekkre történő megjelentetésével kapcsolatban, forduljon hozzánk  elérhetőségeink  valamelyikén.