Készpénzátutalási megbízás,
sárga csekk és csekkes számlalevél gyártása

A csekk gyártókódjának szerepe - ki gyárthat sárga postai csekket?

A Magyar Posta Zrt. (PEK) által adott gyártókód birtokában lehet készpénzátutalási megbízásokat (hétköznapi néven sárga csekkeket) és csekkes számlaleveleket gyártani. A gyártókód megszerzése érdekében nagyon szigorú feltételrendszernek kell megfelelni (pl.: csekkek nyomtatási minősége, csekken lévő adatok adatbiztonsága stb.) minden csekket gyártó cégnek. A gyártókódot a csekkeken az ún. OCR sávban kell feltüntetni. Cégünk gyártókódjai: ‹549› és ‹649›.

Cégünk kapacitása a csekkgyártás területén

Nyomtatási kapacitásunk naponta akár több százezer csekk előállítására alkalmas. Gépparkunk szerkezetét úgy alakítottuk ki, hogy néhány darabos csekkmegrendeléstől kezdve a több százezres csekkmennyiség gyártásáig is gazdaságosan, gyorsan és jó minőségben teljesíthessünk. A kisebb darabszámú csekkes számlalevelekre színes digitális nyomógépeinkkel tudunk színes emblémát nyomtatni versenyképes áron.

Az általunk gyártott csekkek formátumai

A megrendelt csekkeket Ügyfeleinknek a következő formátumokban gyártjuk:

  • vágottan (egy darab csekk)
  • íves formátumban (A/4-nél nagyobb íven 3 csekk perforációval elválasztva)
  • számlalevél formátumban (A/4, alul perforációval elválasztva található a csekk)

Csekkek megszemélyesítése

A csekkeket többféle megszemélyesítéssel tudjuk legyártani. A megszemélyesítés lehet alap-, részleges illetve teljes. A megszemélyesítések módjairól a "GY.I.K." menüpontban adunk részletes leírást, a  "Csekkek típusai"  menüpontban pedig képekkel és animációval segítjük a jobb megértést. A készpénzátutalási megbízások részleges, illetve teljes megszemélyesítése esetén adatbázis állományt kérünk, melynek formátumát és szerkezetét egyeztetjük. Nekünk is van standard adatbázis szerkezetünk, de programozóink rugalmasan tudják programjainkat, illetve az adatbázisokat konvertálni.

Hol találhat bővebb információt a csekkgyártásról ?

Az általunk gyártott csekkek fajtáiról és megszemélyesítésük módjairól tájékozódhatnak a  "Csekkek típusai"  menüpontban. A csekkgyártáshoz szükséges kódok és mentességi jelzések megismerése érdekében kérjük, nézzék át a  "Technikai info"  menüt.
Mielőtt elküldenék megrendelésüket, a csekk gyártásával kapcsolatos további kérdéseikre hasznos válaszokat kaphatnak a "GY.I.K." menüpontban. Egyéb információ kérése esetén keressenek minket telefonon és szívesen válaszolunk kérdéseikre.

Hogyan tud csekket rendelni?

A postai sárga csekkek és csekkes számlalevelek megrendelése leadható a "Csekkrendelés" menüpont alatti formanyomtatványunk faxon illetve postán való elküldésével, vagy online módon az "Online csekkrendelés" almenüpont űrlapjának kitöltésével és elküldésével.
Amennyiben már van csekkjük kérjük, az adatlaphoz mellékeljenek a csekkről egy fénymásolatot.